Navigation:  Meniji in orodne vrstice > Legenda in vsebine >

Moji podatki

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Tretji zavihek v zavihku Legende in vsebine pa je zavihek Moji Podatki.

moji_podatki_skupine

V tem zavihku si lahko nastavljate poglede, ustvarjate in rišete nove točke, linije in poligone. Zavihek je razdeljen na dva dela na Moji shranjeni pogledi in Moja grafika. Poglede lahko shranjujete in urejate samo, če se prijavite v sistem z uporabniškim imenom in geslom. Če niste prijavljen  se vam v polju Moji shranjeni pogledi izpiše  besedilo, kaj lahko v tem polju počnete in opozorilo, da se morate prijaviti.

shranjenipogledi

Če želite shraniti nov pogled najprej nastavite željen pogled nato kliknite na Shrani nov pogled v zavihku Moji podatki - Moji shranjeni pogledi. Pojavi se pogovorno okno, kamor vpišete ime  ter opis pogleda.

shranjenipogledi5

Svoje vpise potrdite s klikom na gumb OK, prekličete pa jih s klikom na gumb Prekliči. Vsi shranjeni pogledi se izpisujejo pod možnostjo Tvoji shranjeni pogledi, kjer so zapisani tudi podatki o pogledu (poleg imena in opisa še datum, ko ste pogled ustvarili. Ponudijo se vam tudi tri možnosti, da pokažete shranjeni pogled, da zbrišete shanjeni pogled in da ga uporabite za Temo, s tem da kliknete na Ustvari TEMO.

shranjenipogledi1

Če želite pobrisati shranjeni pogled kliknete na Briši. Pojavi se pogovorno okno, kjer vas vpraša če želite pobrisati shranjeni pogled. S klikom na OK potrdite in pobrišete shranjeni pogled, s klikom na Prekliči pa postopek brisanja prekinete.

brisanjepogleda

Če želite ustvariti temo kliknete na Ustvari TEMO. Odpre se vam pogovorno okno v katerem vnesete podatke o Temi (kratko ime, kratek opis in podrobni opis. Za potrditev kliknete gumb OK, za preklic pa gumb Prekliči.

pogeldtema

V polju moja grafika imate možnosti Moje točke, Moje linije ter Moji poligoni. V tem delu lahko dodajate, urejate in brišete točke, linije in poligone. Dodate lahko različne vrste datotek (t.i. Priponke). Vse dodane točke, linije in poligone lahko vidite če pri želeni obliki izberete dvojnapuscica. Nanjo kliknete in se vam seznam točk linij in poligonov razširi glede na to koliko jih imate vrisanih v grafiko. Izpisane elemente lahko urejate, brišete ali si jih ogledate.

razsirjenmojipodatki

Točke, linije in poligone sodajate na enak način. Najprej kliknete Dodaj ... Odpre se vam pogovorno okno kjer vam ponudijo možnost dodajanja točke, risanja linije in poligona, dodajanja trenutno izbranih elementov in dodajanja trenutno izbrane poti. Naložite lahko tudi datoteko. Na kratko opišete dodajanje in v drsnem seznamu določite kdo vse lahko vidi vaše nove vnose.

dodaj...

Za dodajanje točke kliknete Pokaži točko. Pokaže se vam pogovrno okno, ki vas opozori, da morate izbrati točko na ekranu.

dodaj_točko

Potrdite s klikom na Ok in nato kliknete na željeno točko na ekranu. Odpre se novo pogovorno okno, ki vas opozori, da morate svojo izbiro potrditi tudi na levi stran v zavihku moji podatki.

potrditevizbire

Ko svojo izbiro potrdite tudi na levi strani in če se vam točka ne nariše potem v zavihku Legende in Vsebine ® zavihek Vebine - po skupinah vklopite sloj Uporabnikove informacije.

Linije in poligone dodajate na enak način. Razlika je le v tem, da linijo in poligon zaključite s klikom na CTRL + levi klik.

Če razširite sloj Moje linije ali Moje točke ali Moji poligoni imate vedno na voljo tri možnosti: Uredi,  Briši in Pojdi na. S klikom na Uredi lahko urejate vaš vnos, s klikom Briši zbiršete željen vnos ter možnost Pojdi na, ki vas v primeru, da ne veste natančno za katero linijo, točko ali poligon gre kliknite Pojdi na in vam bo pokazalo katero točko gledate.