Navigation:  Meniji in orodne vrstice > Legenda in vsebine > Iskanje >

Iskanje - splošno

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Iskanje – splošno  omogoča iskanje najkrajše poti med dvema točkama, ki jih lahko določite na dva načina.  Lahko jih fizično določite na ekranu s klikom na gumb določi točko in nato z miško izberete želen kraj oziroma točko na ekranu ali z vpisom želenih krajev v za to namenjena okenčka.

iskanjezavihek

Pri določevanju točke na ekranu najprej kliknete na gumb Določi točko, pojavi se vam pogovorno okno, ki vam pove, da morate določiti točko na ekranu. Kliknete OK, ter kliknete na želeno točko.

dolocitocko

V okenčku na levi strani se vam izpišejo koordinate izbrane točke. Nato po enakem postopku izberete še drugo točko in aktivirate gumb Poišči pot v grafičnem delu pogovornega okna se vam izriše pot, levo v zavihku Iskanje - splošno pa se pojavita gumba Vzdolžni profil in Animacija poti in izpiše se dolžina poti ter navodila za pot.

najdenapot

Pri vzdolžnem profilu se odpre nov zavihek v raziskovalcu enako kot pri merjenju razdalje. Pri animaciji poti pa se vam v grafičnem delu pogovornega okna po vaši iskani poti popelje avtomobilček.

Če iščete po krajih v okenček vpišete želen kraj in ga kliknete, če se vam ponudi več možnosti. Ko si zberete obe želeni točki kliknete gumb poišči pot ter počakate, da se vam na ekranu izriše pot, desno spodaj pa se vam tudi izpiše.

iskanjkepokraju